آموزش سخنوری و سخنرانی

آموزش سخنوری سخنرانی زبان بدن

آموزش سخنوری و سخنرانی

آموزش سخنوری سخنرانی زبان بدن

در روزگار ما، که عصر ارتباطات نام دارد هر انسان مترقی، پیشرو و مدرن امروزی که به دنبال رسیدن به اهداف بلند خود می باشد در حقیقت هر چه دارد از ایجاد ارتباط مؤثر است و هر آنچه ندارد از عدم ارتباط مؤثر می باشد. در حوزه ی ارتباطات کلامی و حتی غیر کلامی نقائص و نقاط ضعف فراوانی وجود دارد که اگر نتوان این مشکلات را در برقراری ارتباط مرتفع نمود قطعاَ مسائل فراوانی در رسیدن به خواسته های ذهنی و قلبی ایجاد می گردد. در حوزه ی ارتباطات کلامی دسته ها و انواع گوناگونی امروزه وجود دارد که از آن جمله می توان به مذاکرات، مناظرات، مباحثات، گفتگوها و حتی سخنرانی اشاره کرد که هر کدام متناسب با خواستگاه عالی خود سعی در برقراری رابطه ی مؤثر انسانی نموده و در واقع همگی به دنبال «فهمیده شدن»» می باشند. هر انسانی باید بداند که امروز باید مسلح و مجهز به فنون ارتباطات کلامی و غیرکلامی باشد تا در عرصه های مختلف زندگی به آنچه باید نایل شود.
مجموعه ی آموزشی سخنوران بر پایه ی همین هدف به عنوان اولین و تنها مرکز آموزش تخصصی فنون سخنوری و ارتباطات مدت ها است که نسبت به این مهم سعی و جهدی ویژه نموده تا با آموزش افراد متخصص در زمینه های گوناگون ارتباطی به رشد و بالندگی میهن عزیز اسلامی کمک نماید. در همین راستا تا به امروز تلاش شده تا با استفاده از راه های متعدد آموزشی این نیاز را مرتفع نموده تا همگان بتوانند در این مهم به مهارت لازم دست یابند. به امید روزی که هیچ منازعه و مناقشه ای در نارسایی کلام نباشد.
موسسه سخنوران باهدف ارتقاء سطح کیفی دانش کلامی ایرانیان وتحول در منطق زبانی در سال 1388 تاسیس شد .
این مجموعه به عنوان مرکز تخصصی آموزش سخنوری حرفه ای و فنون ارتباطات کلامی ، و غیر کلامی از طرق مختلف آموزش اعم از حضوری، غیر حضوری و الکترونیکی افراد بی شماری را تا به امروز آموزش داده است .
باشد که با حمایت شما علاقه مندان و جویندگان دانش و حقیقت دوام سخنوران پایدار ماند.

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

۳۰
خرداد

راههای بهبود و اثر بخشی بیشتر صدا وگفتار:

تنفس صحیح: مهمترین اقدامات برای این هدف عبارتند از:وضعیت بدن-آرامش دستگاه صوتی و تنفسی صحیح(تنفس دیافراگمی)

نقش تنفس در صدا وگفتار:

بسیاری از صداهای نامطلوب محصول کنترل تنفسی ضعیف و مشکلات وابسته به حالت ضعیف بدن هستند.اگر چه تنفس یک وظیفه خودکار در بدن است ، اما تنفس صحیح نقش موثر ومهمی درر تولید صدا و خواندن متون با صدای بلند دارد. برخی فکر می کنند با بیرون دادن سینه در موقع تنفس ، تنفس صحیحی برای گفتار دارند.در صورتیکه به جای تنفس سینه ای باید تنفس شکمی داشت . با یک گفتار مناسب در تنفس شکمی ، در  طول دم ، شکم در حد معمولی (شخصی) بیرون می آید.بعضی از مشکلاتی که در اثر تنفس غلط به وجود می آیدعبارتنداز:

صدای نفس دار یا صدایی که نفس در آن شنیده می شود: مشکل در این حالت یا به دلیل جسمی ویا در نحوه نفس کشیدن است. این حالت می تواند در اثر اشکال در جمع شدن چین خوردگی صوتی و در شرایط ادای کلمات پدید آید. به این شکل که هوا ، موقع صحبت کردن ، باز می گردد. بهترین راه عملی برای رفع این مشکل ، این است که موقع صحبت کردن ، هوا بیرون داده شود. بعضی مواقع اضطراب و دلهره را نیز مقدمات این وضعیت را ایجاد می کند، میهمانان تلویزیونی که تحت تاثیر فضای تلویزیون قرار می گیرند یا برخی از سخنرانان متاثر از اضطراب حضور تماشگران ، در طول صحبت ،صدای نقش هایشان ، حس می شود.

 صدای بدون قدرت : اغلب در نتیجه حمایت نامناسب عضلات شکمی ، قدرت لازم در بیان کلمات و ترکیب آنها ، هنگامی که از دهان خارج می شوند ، دیده نمی شود.تنفس دیافراگمی و داشتن حالت بدنی مناسب ، برای رفع مشکلات این بخش ، مهم است

تنفس دیافراگمی: تنفس دیافراگمی به تقویت عادات مطلوب وحذف عادات غلط احتیاج دارد. وضع و حالت بدن نخستین گام مهم است. برای یادگیری روش صحیح تنفس دیافراگمی به موارد زیر توجه کنید:

در طول تمرین تنفس دیافراگمی ، پشت شما باید صاف باشد و باسن توداده شود ودنده ها کمترین حرکت را داشته باشند یک وضعیت مناسب را برای صحبت کردن نشان می دهد .هدف به حداقل رساندن انحناء پشت و بیرون دادن شکم و یا دیافراگم در موقع دم است. 

برای اینکه مطمئن شویم تنفس نوع دیافراگمی داریم ، چهار انگشت را به اندازه دو اینچ زیر جناق سینه به داخل هدایت می کنیم 

موقع دم شما باید احساس کنید و ببینید که شکمتان در حال بزرگ شدن است این نشانده فعالیت دیافراگم است.

روش بهتر برای آزمودن این مسئله حالتی است که شما بایستید و یک نفر دیگر با مچ دست خود ، این کار را بکند.

موقع تنفس ، دنده ها ، باید کمترین میزان حرکت را داشته باشند.  

 

استراحت مناسب: اگر خسته باشید ، خیلی در صدای شما نمایانگر می شود . یک صدای خسته معمولا ارتفاع بالاوقدرت کمی دارد.

 

تمرین اختصاصی:دستگاه صوتی از قسمتها و عضلاتی تشکیل شده که با تمرین اختصاصی تقویت می شوند.

 

رژیم غذایی مناسب:

چربی زیاد نخورید و به ارزش غذایی موادی که می خورید توجه کنید. هم به لحاظ چاقی وهم به لحاظ حساسیت های دستگاه صوتی ، کنترل لازم را داشته باشید. برخی از مواد غذایی بر سیستم صوتی اثر منفی می گذارد. این مواد غذایی با ایجاد حساسیت در فرد ویا آسیب مستقیم بر تارهای صوتی وی باعث ایجاد اختلال صدا می شوند. از بین این مواد برخی از آنها ، آسیبهای جدی به صدا وارد می کنند وبرخی خفیف تر که دستور العمل در این خصوص عبارتند:

در مصرف مواد محرکی مانند ادویه جات وبه خصوص فلفل احتیاط کنید.

از مصرف الکل و هر گونه دخانیات پرهیز کنید.

از مصرف مواد اسیدی مانند سرکه وآبغوره، خودداری نمایید.

مصرف غذاهای سرخ کرده را محدود کنید.

اگر حساسیت دارید از مواد غذایی آلرژی زا پرهیز کنید.

در مصرف مواد غذایی چرب محتاط باشید .( بیاموزیم وبیاموزانیم که ، چرب کردن غذا احترام به او نیست ، خیانت به اوست.)

از خوردن مواد بسیار شیرین بپرهیزید.

از تنقلاتی مثل چیپس و پفک پرهیز کنید

در مصرف موادی مثل قهوه وچای غلیظ و نوشابه های گازدار که رطوبت راههای هوایی را کم می کنند محتاط باشید .

مایعات خیلی گرم وخیلی سرد مصرف نکنید.

 

پرهیز از بدرفتاری صوتی وپیشگیری از آن: 

اگرمواردی وجود دارد که در افراد به صورت عادت در آید و جزیی از رفتارهای روزمره گردد، باعث می شود که حنجره و تارهای صوتی آسیب دیده و فرد دچار اختلال صدا گردد. دستور العمل هایی که یک متخصص گوش وحلق و بینی و یا گفتار درمان در مورد حذف رفتارهای بد استفاده کردن از صدا می دهند ، عبارتند از: 

پرهیز از فریاد زدن ، جیغ زدن وهورا کشیدن

سرفه ، گلو پاک کردن ، فقط در صورت لزوم وبه صورت ملایم انجام شود.

پرهیز از بلند خندیدن 

خودداری از تقلید صدا

پرهیز صحبت ناگهانی وبا فشار وتقلا

صحبت کردن با بلندی ، زیر وبمی وسرعت معمولی وطبیعی

صدا سازی را به آرامی و بدون تلاش و کوشش انجام دهید. (به راحتی صحبت کنید)

به هنگام سخن گفتن سر را راست نگهدارید وعضلات صورت ،گلو، گردن  وشانه ها را سفت نکنید

سعی کنید سر تان را هنگام سخن گفتن برای مدت طولانی به یک طرف خم نکنید این حالت گاهی هنگام صحبت با تلفن دیده می شود(اهمیت این مورد در مذاکره تلفنی خود را نشان می دهد)

از ورزشهای پر سر و صدا بپرهیزید.

در جای پر سر وصدا صحبت نکنید.

در صورت وجود هر گونه مشکل در صدای خود ، از سخنرانی و گویندگی دراز مدت بپرهیزید.

موقع بلند کردن وسایل سنگین یا زور زدن صحبت نکنید

موقع سرما خوردگی ولارنژیت زیاد صحبت نکنید 

قبل از آموزش حرفه ای صدا ، از صدای خود به طور حرفه ای استفاده نکنید.

با آب ولرم فضای دهان وگلو را مرطوب نگه دارید.

 

به حنجره وگلوی خود بی توجهی نکنید . درد و دو رگه شدن صدا از مکانیسم های دفاعی این بخش هستند. در صورت بروز ، الگوهای رفتاری خود را تغییر دهید. رطوبت بالا در ناحیه حنجره بسیار مهم است .این رطوبت باعث می شود که دستگاه صوتی انسان نرمتر کار کند وکمتر آسیب ببیند . هرفرد ، به ویژه کسانی که به حرفه ای از صدای خود استفاده می کنند باید سعی کنند که آب مورد نیاز بدن خود را که به طور متوسط حدود دو لیتر (8 لیوان) در روز است، تامین نمایند. همچنین آب میوه ، چند قطره آب میوه و خمیر دندانهای رطوبت ساز برای این هدف مفید هستند.

قبل از گویندگی یا سخنرانی طولانی ، دستگاه صوتی را آماده کنید یا اصطلاحا آن را با صحبت معمولی یا خواندن متن، گرم کنید

به جای بالا بردن صدا سعی کنید از ابزارهای تقویت کننده صدا مثل بلندگویا میز صدا توسط صدابردار استفاده کنید.

توجه به سرعت ومیزان گفتار: منظور تعداد کلماتی است که در واحد زمان به کار می رود . میزان ثابتی برای سخنرانی موثر توصیه و تثبیت نشده است .

ویژگیهای صوتی :

حالت و احساس سخنور

ویژگیهای صوتی و آوایی سخنور

 

توجه به مکث: برای سخنران تازه کار روش مشکلی است. لحطه ای سکوت گاهی فضای بسیار سنگینی دارد. هر چه تسلط و آمادگی در سخنور بیشتر شود اهمیت این موضع بیشتر می شود. نکته مهم این است که مکث نباید بین مفاهیم پیوسته باشد  بلکه باید در پایان آنها باشد.

تنوع در آهنگ  صدا :همانطور که در گفتگوهای عادی و روزانه صدایتان تغییر می کند باید در سخنرانی و گویندگی نیزاین اتفاق بیاافتد آهنگ صدا مشخص می کند که آیا جمله شما سوالی است یا خبری ؟ آیا غم دارد یاا شادی ؟ آیا رضایت دارد یا عصبانیت ؟ تاکید دارد یا نفی؟ و... آهنگ صدا ابزار بسیار موثری در نفوذ کلام است.

تلفظ: همه ما در هنگام گفتن دچار اشتباه در تلفظ کلمات  یا اسم خواهیم شد مثل نُکات و نِکات. هر کلمه به سه شکل ظاهر می شود:

الف) خوانده می شود.

ب) نوشته می شود.

ج) بیان می شود . 

توجه به تلفظ و ادای آواها و واژه ها ، به طور رسا ،شیوا و کامل بسیار مهم است. هیچ حرفی  از کلمه ها را ناقص  وناتمام و خورده ادا نکنید البته برخی از غلط ها به دلیل نواقص اندام گفتاری است. شکاف  یا بریدگی در کام ، داشتن زبانی بزرگتر از حد معمول، بد پیوند خوردن یکی از دو فک زیرین  یا زبرین وگاهی بد قالب کردن دندان ها و یا قالبهای نامناسب دندانهای مصنوعی ، داشتن سیم دندان و سایر موارد مشابه ، می تواند موجب غلط گویی وخوردگی حروف  شود. در شرایط خستگی با توجه به فرمانبری ناقص عضلات اندام گفتاری در هنگام صحبت کردن ، ممکن است  این خطاها دیده شود. در مجموع عیب های جدی را باید به کمک متخصص گفتار درمانی ، برطرف کرد. اما اغلب اوقات ، ایراد در سخن گفتن ، ناشی از تنبلی لبها یا درست به کار نبردن زبان ، فک ونرم کام است.

خداحافظ / خدافظ/ خدافس

صبح بخیر/ صبخیر

است/ اس

   دقیقه / دیقه 

لهجه ، گویش ، زبان محلی : اغلب زبانها از جمله فارسی ، لهجه های گوناگون دارند. هر لهجه ، آهنگ ، تکیه و واژگان ویژه ای دارد . لهجه معمولا مبتنی بر ساختار محلی وقومی است . امروزه شناسان معتقدند که هیچ لهجه ای از نظر نهادی و درونی  به لهجه ای دیگر برتری ندارد. ما لهجه ای به نام لهجه غلط ودرست نداریم و هر لهجه نزد قوم و اقوامی که آنرا برای ارتباط به کار می برند، درست است .گاهی سخنرانان در استفاده از لهجه محلی خود کاملا متعصبانه عمل می کنند . در چنین وضعی ، اگر مخاطب نا آشنا با لهجه محلی وجود داشته باشد ، با او ارتباط برقرار نمی شود . زبانی که در رسانه های ملی یک کشور مورد استفاده قرار می گیرد و به ویژه زبان مورد استفاده در خبر ، می تواند زبان معیار است. البته در شرایطی که قرار است در رسانه های محلی ارتباط برقرار شود ، استفاده از لهجه محلی ، مشکلی ندارد

لهجه ، اختلاف در تلفظ کلمات است .

گویش ، اختلاف در خود کلمات است مثل کاکا به جای برادر.

گونه ، نوع لحن در مخاطبان است مثل صحبت کردن رسمی و صحبت کردن با کودک

سبک ، استقلال یک نویسنده در بیان است.

  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۲۳
خرداد


شیوه های متقاعد سازی:

افرادی که به متقاعد سازی دیگران می پردازند می بایست پیام های خود را با استفاده از پنج اصل پایه ای اقناع ارسال کنند.

1-تداعی مخاطبان

در ذهن مخاطبان چیزهایی به عنوان ارزش وجود دارد.فرستنده پیام می بایست مورد خود را همسو و هم جهت با آنچه از پیش در ذهن مخاطبان وجود دارد، دانسته و برجسته سازی انجام دهد تا مخاطب اصول پیام جدید را هماهنگ و در تایید دانسته های پیشین خود بدانند و متن پیام را بپذیرند.

اصل تداعی بر تکنیک های تکرار، اسارت مخاطب و مجاورت استوار است.

آنچه در تکرار پیام های اقناعی می بایست به آن توجه گردد، تازگی در متن پیام هاست که در چارچوبی آشنا، به مخاطبان ارایه شود.

2-توسل به منطقی و منصف بودنشان

چنانچه به مخاطب اطلاعات درست،موثر و قابل فهم ارایه شود آنها هم به نتیجه گیری درست دست خواهند یافت.انسان ها دوست دارند که فکر کنند منطقی و منصف هستند و چنانچه در زمینه ای استدلال منطقی و قابل قبول ارایه شود، آن را می پذیرند.از این تصور مخاطبان نسبت به سازمان، کارشناسان روابط عمومی باید بهره برداری لازم را به عمل آورند.

3-نیازها و انگیزه ها

اگر بخواهیم مخاطبان، عقیده و موضع گیری خاصی را بپذیرند، باید بدانیم چه انگیزه ای وی را وادار به اتخاذ آن موضوع می کند و آن عقیده خاص چه نیازی از وی را بر آورده می کند.

آنان که دست اندر کار متقاعد سازی دیگران هستند، می بایست به گونه ای تبلیغات کنند که بر حسب مورد تبلیغ شان یکی از نیاز های اساسی مخاطب را بر آورده کند.

4-هنجارهای اجتماعی

تاریخچه زندگی مخاطبان، گذشته آن ها، هنجارهای گروهی و منافع و وابستگی های آنان مورد توجه قرار گیرد.همچنین پیام گذاران، پذیرش پیام جدید را در خدمت مخاطبان مطرح می کنند و بر می شمارند.

وجود رسوم، سنت ها، معیار ها، قواعد، ارزش ها و سایر معیارها بیانگر این مساله است که تاثیر اجتماعی بر رفتار و نگرش فردی به جا گذاشته می شود.

5-ویژگی های شخصیتی مخاطبان

فرستنده نباید از یاد ببرد که هر فردی دارای ویژگی های روانی خاص خود است.ویژگی های شخصیتی افراد می تواند تعیین کننده روش های اقناعی یا ترغیبی وی باشند.

پیام گذار باید توجه کند که فرد مخاطب ممکن است دو برابر شیوه های اقناعی آسیب پذیر باشد.از این رو احتمال دارد رشته های ارتباطی او و مخاطب از هم گسسته شود.

متقاعد سازی زمانی به پایان می رسد که پیام دهنده به عناصر کلیدی "چه کسی،چه چیزی را به چه کسانی با چه محتوایی و با چه تاثیراتی" پاسخ دهد.

الف)متغیرهای ورودی:

1-منبع پیام:

اعتبار منبع پیام از تخصص،درستکاری و شهرتی ست که مخاطبان، در منبع پیام می یابند.مخاطبان، هنگامی یک منبع را متخصص می دانند که دریابند وی نسبت به کل پیام آگاهی، اطلاع و تجربه و کافی دارد.قابل تاکید است که پیدایش حس درستکاری و اعتماد نسبت به منبع پیام، صداقتی است که مخاطبان در پیام رسان(منبع پیام) مشاهده می کنند.قدرت منبع(پیام رسان)هم یا از توانایی در تغییری است که پیام رسان دارد، یا از تصور قدرتی که مخاطبان از منبع دارند و یا در او توانایی دادن پاداش یا تنبیه را می بینند.

2-پیام:

متغیر پیام به شش دسته تقسیم می شود:استدلال پیام،سبک پیام،شعاع در برگیری پیام،سازمان متن پیام،جسم پیام،موضع گیری

انتخاب سبک پیام، همان انتخاب زبان مورد علقه مخاطب است که موجب جلب توجه مخاطبان، نشان از مهارت ارتباطی و خبق زیبایی در پیام می شود و اثر اقناعی آن را بالا می برد.

آموزش سخنرانی و فن بیان :کانون سخنوران

مدرس فن بیان:استاد حسینیان

مدرس سخنرانی:استاد حسینیان

مدرس سخنوری:استاد حسینیان

آموزش سخنوری و فن بیان:استاد حسینیان

آموزش سخنرانی و فن بیان :کانون سخنوران

آموزش سخنوری و فن بیان:استاد حسینیان

مدرس زبان بدن:استاد حسینیان

مدرس بازاریابی و فروش

مدرس اصول و فنون مذاکره






  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۱۸
خرداد

طریقه صحبت کردن با دیگران

"تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد..."

همه ی مردم جهان در تمام طول روز صحبت می کنند.اما آیا آن ها همگی می دانند چگونه صحبت می کنند و یا چه طور باید صحبت کنند؟

اطلاعاتی که به وسیله معانی کلمات منتقل می شوند پیام و آنچه درباره روابط مخابره می شوند،تلقی در قبال یکدیگر و موقعیت و حرفی که می زنیم، فرا پیام را تشکیل می دهد.این همان فرا پیام است که نسبت به آن واکنش شدید نشان می دهیم.

گرچه ما پیوسته در سخن خود نسبت به معانی اجتماعی واکنش نشان می دهیم اما حرف زدن درباره آن برایمان دشوار است زیرا در فرهنگ تعاریف کلمات آن را نمی یابیم.اندیشیدن،دیدن و یا سخن گفتن درباره نیروها و فرایندهایی که برای آن نامی نداریم، حتی اگر اثرشان را احساس کنیم دشوار است.

تمامی انسان ها صداهایی را دریافت کرده اند که خوشامدگو و گرم، نرم و لطیف و یا حتی دروغین و وانمودی هستند.صحبت کردن برخی از مردم آنچنانن نامطبوع ست که شنونده هیچ چیز از گفتار آنها نمیتواند دریافت کند.

مهارت های لازم برای برقراری ارتباط موثر را می توان از طریق آموزش و تمرین آموخت.چگونگی صحبت کردن یک شخص می تواند نماینده شخصیت و نوعع تفکر او باشد.با به کار بستن چند نکته به سادگی می توان با کلمات جادو کرد و همه ی توجه ها را به سمت خود جلب کرد.

1-وارد کردن شنونده به میدان

یک گوینده ی موفق در جمع به گونه ای صحبت می کند که انگار تک تک مخاطبان  را به جریان یک گفتگوی دوسویه وارد کرده است.برای در دست گرفتن نبض گفت و گو، تک تک مخاطبان می بایست تصور کنند واکنش ها برای گوینده مهم است و می تواند در مسیر گفت و گو نیز تاثیر بگذارد.

2-بیان داستان خود

برای قانع سازی فرد مقابل و منصرف سازی او از اشتباهی که میخواهد انجام دهد، فراموش کردن معجزه ی داستان های شخصی ست.

قبل از بیان جان کلام، تعریف یک خاطره و با کمک اتفاقی که برای گوینده رخ داده است، درک حرف برای مخاطب آسان تر می شود.

مخاطب می باسیت متوجه گردد که چند جمله ی بی معنای حفظ شده را نمی شنود بلکه پای صحبت هایی نشسته است که الگوی واقعی برای زندگی می باشند.الگویی که از زندگی او چندان فاصله ندارد و می تواند برای او راهگشا باشد.

3-نرفتن به جاده خاکی

بنا نیست با چند جمله تمام مشکلات جهان حل گردد. پس قبل از آغاز، موضوع دقیق صحبت می بایست مشخص گردد و در جریان گفت و گو به آن وفادار ماند.هرجا که احساس شود بحث از مسیر دلخواه خارج می گردد، با یک نفس عمیق و گفتن "به هر حال..." می بایست موضوع اصلی ادامه داده شود.


  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۱۵
خرداد

آموزش سخنوری و صدا سازی

قابلت های صدا

ارتفاع صدا : ما میتوانیم به پرده های بالای صدا و اوج صعود کنیم .

سقف صدا : بالاترین پرده صدایی که شما میتوانید به ان صعود کنید ع سقف صدا نام دارد .

توان صدایی انسان یکسان نمی باشد , مهم این است که به نهایت توان کنونی رسیده و از آن استفاده کنیم .

مراحل رسیدن به سقف صدا

1-بالاترین پرده صدایی را که در حال حاضر به راحتی می توانید در آن بخوانید شناسایی کنید .

2-الگویی را از مداحی اساتید که در پرده بالا خوانده  شده , انتخاب کنید .

عوامل موثر در حجم صدا

1-توان جسمی (هر چه جسم قویتر باشد )

2-قدرت عظلات گردن

3-قدرت تارهای صوتی

4-تنفس صحیح

کنترل حجم صدا (مدیریت صدا ):

کم و زیاد کردن حجم صدا به تناسب محتوا و حال مجلس, کنترل و یا مدیریت حجم صدا نام دارد .

مراحل تمرین

1-حبس کل حجم صدا (انتهای زبان به سقف دهان می چسبد )

2-فاصله دادن با اختیار بین سقف دهان و انتهای زبان تا جائیکه کل حجم صدا با اختیار از حمجره خارج شود .

3-عکس مرحله دوم

نکات کلی پیرامون حجم صدا

1-به طور کلی یک سوم حجم صدایتان را از حنجره خارج نکنید .

2-رابطه حجم صدا و ارتفاع معکوس است یعنی هر چه ارتفاع صدا بالاترمیرود , حجم صدا کمتر میشود .

3-هنگام خواندن مطالب حماسی برای ایجاد هیجان , حجم صدای بیشتری لازم است .

4-هنگام بار مردن گره مرثیه برای تاثیر گذاری بیشتر , حجم صدای بیشتری لازم است .

5-هنگام خواندن ذکر شور , برای ایجاد شور بیشتر حجم صدا را بیشتر کنید .

6-برای خواندن مطالب عاطفی حجم صدایتان را کم کنید .

فواید کنترل حجم صدا

1-نفس دیر تمام میشود .

2-صدایتاتن دیرتر میگیرد .

3-انعطاف صدا و تحریر بیشتر می شود .

4-تنوع حجم صدا در خواندن ایجاد میشود .

5-مستمع کمتر خسته میشود .

زیر و بم صدا

در یک تقسیم بندی کلی صداها به دو قسمت زیر و بم تقسیم میشود :

1-زیر یعنی نازکی صدا

2-بم یعنی کلفتی صدا

علت زیر و بم صدا

هر جه طول تارهای صوتی بیشتر باشد و ضخامت آن کمتر ,صدا زیردست و هر چه تارهای طولش کمتر و ضخامتش بیشتر

باشد , صدا بم است .

صدای انسان

1-از 10 تا 20 سالگی صدا ثابت نیست .

2-از سن 20 تا70سالگی صدا تقریبا ثابت است و مقداری بم میشود .

3-از 70سالگی به بالا صدا زیر می شود .

آموزش سخنرانی و فن بیان :کانون سخنوران

مدرس فن بیان:استاد حسینیان

مدرس سخنرانی:استاد حسینیان

مدرس سخنوری:استاد حسینیان

آموزش سخنوری و فن بیان:استاد حسینیان

مدرس زبان بدن:استاد حسینیان


  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۰۳
خرداد

یکی ازمهمترین علل مراجعه وحضوردانش پژوهان ومتقاضیان شرکت در دوره های سخنوری  ، که دراغلب موارد توسط ایشانن مطرح میشود،ترس و اضطرابی است  که در  هنگام مواجهه باا مخاطبین  ولحظه سخنرانی بر آنها غالب می شود ( نگران نشوید، ترس از سخنرانی ، یکی از ترسهایی است که بیشتر مردم با آن مواجه هستند)

بهتر است بدانید هنر سخنرانی استعداد ذاتی نیست  که طبیعت در بعضی از افراد  به ودیعه گذاشته و سایرین از آن بی بهره باشندد بلکه مثل بازی گلف است که هر قدر بیشتر تمرین کنید ورزیده تر خواهید شد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید؛برخی اشخاص درهنگام سخنرانی می توانند مطالب بهتر و جذابتری  را عنوان کنند ،زیرا حضور درر جمعیت آنها را تحریک کرده و مثل این است که به آنها مطالب جدیدی را الهام می کند.

گاهی اوقات ممکن است تصور کنید که این فقط شمایید که ازارائه سخنرانی می ترسید، اما خوب است بدانیدکه اغلب سخنرانان معروف دراولینسخنرانی های  خود باهمین مشکل مواجه شده اند ، به طوری که گاهی حتی حس می کردند "در مقابل جمعیت فلج شده اند."

یکی از سخنرانان معروف می گفت:دو دقیقه قبل از سخنرانی ، ترجیح می دهم شلاق بخورم ولی سخنرانی نکنم، اما دو دقیقه قبل از پایان سخنرانی ترجیح میدهم گلوله بخورم اما سخنرانی ام قطعع  نشود.

بنابراین ، اگر شما هم تعلیمات لازم برای سخنرانی کردن را بیاموزید روزی خواهد دید که سخنرانی در شما نه تنها ایجادد ترس و خجالت نکرده ، بلکه برایتاننوعی از احساس لذت را به ارمغان خواهد آورد .

در خاتمه بهتر است  بدانید (مهمترین وسیله برای غلبه بر ترس ، تمرین است) ترس نتیجه ی ندانستن و ندانستن ، نتیجه ی نداشتن تجربه و تمرین است ،پس با تمرین زیاد، ترس را در خود از بین ببرید.

در هنگام یادگیری هر چیز تازه ای ، مثلا زبان فرانسه ، بازی گلف یا فن سخنرانی ، پیشرفت ما هیچگاه تدریجی و یکنواخت نیست بلکه جهشی و ناگهانی انجام می گیرد.یعنی به یکباره پیشرفت می کنیم و بعد ممکن است چند هفته ای را در حالت رکود به سرببریم و یا حتی پسرفتکنیم.روانشناسان این دوره های رکود را منطقه یکنواخت منحنی یادگیری می نامند.ممکن است مدتی در این مرحله بمانیم.ولی دوباره شروع به پیشرفت خواهیم کرد و این مرحله را پشت سر خواهیم گذاشت .بعضی افراد از این حقیقت غافل هستند ودر نتیجه وقتی در دوره ی یکنواخت یادگیری می افتند نومید شده و دست از تلاش می کشند.

در صورتی که اگر به تلاش و پشتکار خود ادامه دهند همچون هواپیمابه پرواز در آمده و سیر صعودی را در یادگیری در پیش می گیرند.

گاهی مهمترین فرق شما با دیگران این است که در کار خود پشتکار دارید.

آموزش سخنرانی و فن بیان :کانون سخنوران

مدرس فن بیان:استاد حسینیان

مدرس سخنرانی:استاد حسینیان

مدرس سخنوری:استاد حسینیان

آموزش سخنوری و فن بیان:استاد حسینیان

مدرس زبان بدن:استاد حسینیان

  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۰۳
خرداد

سخنوری در جمع

در زندگی تمامی انسان ها ،مواقعی هست که می بایست در حضور چندین نفر کلام خود را اعلان نمایند.سخنرانی در جمع به آن معنا می باشد که سخنور چندین شنونده دارد که در اغلب اوقات به تک تک واژه ها ،گوش فرا می دهد.

مقوله ی سخن و سخنوری، از دیرباز مرکزیت توجه اندیشمندان بوده و هست، و رابطه ای تنگاتنگ با تفکر بشریت داشته ،زیرا این امر از ارکان مهارت ارتباطیی شمرده می شود، مقوله ی سخن و سخنوری صاحب هزار توی پیچیده ای ست.

سخنرانی،ارائه ی کلام است با نگاه راهبری، چه برای هزاران نفر و چه برای یک نفر، به گونه ای که متکلم یکه تاز عرصه  سخن باشد و مانند هر علم دیگر صاحب چهار سرفصل اساسی است:

موضوع علم← موضوع سخن

مسائل← نقشه های دستوری

مبادی← چراهایی که پیرامون تکنیک های آن مطرح می شود.

غایت← رهبری

در این بین برای یک سخنور شاه کلیدی تحت عنوان "احساس " قرار دارد شکوه هر واژه ای که جنس آوا ئو لحن و بیان برآمده از آن رنگ می بخشد و همین امر موجب تاثیر گذاری کلام می باشد.

1-ماهیت کلام

نگاه راهبری ،مفهومی کاملا ذهنی در مسیر سخنوری و چگونگی طی این مسیر و نقطه ی انتها را برای شما ترسیم می کند.منافعی که برای رسیدن به آن سخن می گویید و این منافع تعیین کننده ی جنس کلامتان هستند.ماهیت هر کلام بستری ست که سه قسم هدف ،شرایط زمانی و مکانی و لذت سخنرانی را در خود جای داده است.

2-موضوع

مفهومی عینی و قالبی که ماهیت درون آن جای دارد.موضوعی که می بایست به عنوان سخنور نطقی را تهییه نمایید.گزیده نویسی سخنوری،شناخت مخاطب و فضا و زمان و دسته بندی اولویت ها بر اساس جو حاکم، عواملی هستند که به دسته بندی موضوع شما یاری می رساند.

ذهن مخاطب خود را نظم و ترتیب دهید .مطالب مهم خود را نشانه گذاری کنید،در نظر داشته باشید، با بیان مفهوم،لفظ مورد نظر بر مفهوم سوار می شود.

3- ساختار

فن سخنوری،فن چگونه گفتن است و نه چه گفتن.

ساختار حقیقی ست که به چگونگی ارائه سخن می پردازد.جهت ارائه ی ساختاری می بایست از تشخص کلام پیروی کرد.تشخص چنان شخصیت،حیثیت،اعتبار و احترام می باشد.

4- خاص جلوه نمودن

یک سخنران می بایست نسبت به دیگر اشخاص متمایز باشد و این تمایز شامل تمامی برخورد ها و واکنش ها می باشد.هر عملی و هر رفتاری در جهت تقویت چهره ی انسانی و موقرسخنران انجام میگیرد و همواره، باید به یاد داشت، همانطور که ما دیگران را نظاره می کنیم و آن ها را تحلیل می کنیم،دیگران نیز در مورد ما چنین خواهند نمود.

  • کانون سخنوران آموزش سخنوری
۰۲
خرداد

20 ویژگی مدرس فن بیان

راز مهارت  برقراری ارتباط به رساندن پیام مربوط می باشد. اهمیت برقراری ارتباط موثر در تسلط بیانی و چگونگی بیان میباشد.اهمیت نفوذ کلام از همان روزهای ابتدایی ،که بشر به توانایی حرف زدن دست یافت،احساس می شد.بیشتر تکنیک هایی که امرزه در مورد هنر نفوذ کلام و قانع کردن دیگران در ارجحیت قرار دارد منوط به ارسطو ،فیلسوف یونانی قرن 3 پیش از میلاد برمیگردد.

تمامی افراد به 3 دلیل نیازمند آموزش فنون نفوذ کلام هستند:

الف)دفاع از عقاید و متقاعد سازی افرا

ب) رتبه بندی و پیشرفت در حوزه کار

ج)   ایجاد تغییر در زندگی و روابط 

 در میان  افرادی که در گرو هنر سخنوری فعالیت میکنند.اللخصوص در میان مبتدیان این امر عزیزانی هستند که ناخواسته در سخنوری خود دارای صدای گوش خراش،نازک و یا تصنعی هستند.این معضل در دستان فن بیان قرار دارد. فن بیان یعنی استفاده درست و بجا از تمامی ارکان ارتباط برای اینکه منظورمان را درست به مخاطب برسانیم. که هم شامل محتوای کلام و سخن است و هم به طرز ادای آن مرتبط می شود.                                                                                                               

بنابراین به عنوان مدرس این فن می بایست ویژگی هایی را به عزیزانی که نیازمند یاری می باشند آموزش دهید.        

1-      صحبت شمرده،شمرده

 وضوح کلید موفقیتتان هست.هر عبارت مبهمی می تواند این وضوح را از بین ببرد.یکی از راهکارهای وضوح کلام،کاهش سرعت کلام است.شمرده صحبت کردن نه تنها فهم شنونده را از صحبت های شما تقویت می کند ،بلکه باعث می شود،مطمن و آرام به نظر برسید

2-      کلام معتمدالنفس

کلام شما می بایست متعلق به شما باشد.با تمام اعتماد به نفسی که در دنیا وجود دارد،کلام خود را ادا کنید.

3-      بیان منظور صحیح

لحن خود را می بایست همساز با موضوع کلام خود کنید.اشتیاق در کلام عنصری ست که توسط مخاطب حس می گردد.این موضوع به ظاهر نامحسوس در کلام شما طنین انداز می شود.

4-      فروتنی

"باید در زندگی فروتن باشید،اگر فروتن نباشید،زندگی شما را فروتن میکند"مایک تایسون

جهت تقویت این امر خود را در محیطی احاطه نمایید که افراد آن از شما بلند مرتبه تر باشند،زیرا تکبر قاتل مغز می باشد و اگر مغز بمیرد،ذهنی جهت ساخت کلام وجود ندارد.

5-      رفتار ملایمت آمیز با صوت

ابزار کار یک سخنور بدن و بیان اوست و بیان متصل به صدای شماست.تنفس صحیح ،یاور صوت شما می باشد.اگر به جای تنفس عمیق شکمی ،از راه سینه و سطحی تنفس داشته باشید،صدای شما ضعیف و وحشت زده به نظر می رسد،نفس های آرام،عمق صدای شما را بهبود می بخشد و به شما کمک خواهد کرد مطمئن تر به نظر برسید.همچنین با سیراب نگه داشتن بدن خود می توانید به کیفیت صدای خود کمک فراوانی بکنید،تارهای صوتی می بایست،انعطاف پذیر خوبی باشند،زیرا  با سرعت فراوان خواهد لرزید.

6-      موضع بدنی صحیح

ایستایی قائم به شما اجازه ی تنفس خوب را خواهد داد و قطعا صدای شما با نفوذ بیشتری ادا می شود.اگر شانه ها به هم نزدیک و به سمت سرتان قوز داشته باشید،بخش بزرگی از قدرت بالقوه ی صدای خود را از دست خواهید داد.

7-      زیر و بم

عمیقا صوت هایی با شیب زیاد و یا بسیار زیر،به دلیل اضطراب یا عدم اطمینان گوینده به وجود می آیند.استفاده از شیب صحیح صدا به شما کمک می کند ارتباط بهتری برقرار کنید.

8-      آماده سازی

داشتن آمادگی یک ضرورت است. برای تقویت قدرت بیان تان هر روز صبح را با گرم کردن صدای تان شروع کنید. عضلات صورت تان را بکشید. برنامه های تان را به ترتیب اجرا کنید. یکی از تمرین‌هایی که برای گرم کردن تارهای صوتی می توانید انجام دهید ارتعاش لب‌ها با عبور هوا از بین آنهاست. ماهیچه‌های گردن تان را شُل کنید. تمرین های تنفسی تان را انجام دهید. حتی اگر زمانی برای گرم کردن صدای تان صرف نمی کنید، هر روز صبح ۵ دقیقه را به آماده کردن صدای‌تان اختصاص دهید

9-      بداهه گویی

هماهنگی چشم با متنی که اولین بار در اختیار شما قرار می گیرد.

اصول سخنوری صحیح تمرین و ممارست قبل از جلسه ی سخنوریست.اما برای یک سخنور امکان دارد که سخنرانی غیر منتظره ای رخ دهد.به همین جهت یک سخنور می بایست همیشه آماده باشد به همین امر تمرین نگاه و بیان متون مختلف در آن واحد بهترین نوع تمرین می باشد.

10-   تمرین

بهترین هنرمندان دوبله می توانند هزاران کلمه را بدون ارتکاب اشتباه بیان کنند، اما برای به‌دست آوردن این مهارت، سال‌ها زمان لازم است. تمرین باعث از بین بردن نواقص می شود و صداپیشه ها از این راه به موفقیت می‌رسند.

11-   درگیر سازی مخاطب

با پرسیدن سوال، صحبت مستقیم و علاقه‌مند کردن مخاطبان، آنان را در سخنرانی خود درگیر کنید. این کار باعث می‌شود با مخاطب خود یک ارتباط راحت برقرار کنید.

12-   تجربه محل سخنرانی

یک روز قبل در محل سخنرانی آماده شوید و همه چیز را تست و تجربه کنید. روی صندلی بنشینید و در Stage حرکت کنید، صدا را چک کنید. حتی اگر محل سخنرانی در جایی خارج از محل زندگی شما می باشد سعی کنید یک شب زودتر در آنجا حاضر شوید تا از لحاظ فیزیکی و روحی با محیط آشناتر باشید.

13-   آغاز با شکوه

یک سخنور 30 ثانیه طلایی دارد تا مخاطب جذب او گردد.آغازی با شکوه،پایانی باشکوه خواهد داشت.

14-   وقفه

شتاب در کلام میتواند  شما را از ادامه ی مسیر بازدارد.بنابراین سعی بر آن کنید تا با ایجاد وقفه هم ذهن خود را آرام سازید و هم تاثیر کلام بر ذهن مخاطب را افزایش دهید

15-   نقطه

جمله ی خود را با توقفی کوتاه که نشان نقطه و پایان است به اتمام رسانید

16-   کاهش گام صدا

با کاهش گام صدای خود در انتهای جملات سبب میشوید قدرت و اهمیت کلام خود را جلوه دهید.

17-   لبخند

یک لبخند کوچک میتواند مخاطب را به شما جذب کند.زیرا تمامی انسان ها نیروی قوی ای تحت عنوان کودک درون دارند و این لبخند فی الواقع کودک درون مخاطب شما را جذب خواهد کرد.

18-   افزایش دایره واژگان و کلمات

مطمعنا افرادی که تعداد بیشتری از کلمات را در حافظه دارند و می توانند از آنها استفاده نمایند افراد خوش صحبت تری هستند

19-   تقسیم

کنترل تنفس در میان سخن اهمیت بارزی دارد.زیرا برای یک مخاطب جذاب و زیبا نیست که صدای تنفس و یا حجم گیری هوای شما را در میان کلام بشنود.لذا می بایست آرام شکم خود را حجم هوا دهید و سپس رفته رفته هوای حجم شکمی را به لغات و کلام بیفزایید.

20-   آرامش

به توانایی های خودتان اعتماد داشته باشید و بدانید فرقی ندارد چه اتفاقی می افتد، مهم این است که شما به بهترین شکل تلاش کرده اید.

  • کانون سخنوران آموزش سخنوری